Kurt Rosenwinkel Standards Trio

Stjernegitarist med bakoversveisgaranti!

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Kurt Rosenwinkels lett vrengte gitartone er en velkjent signatur blant kjennere, og vil være en forlokkende innfallsvinkel til moderne jazz blant nye lyttere. Som godt etablert musiker gjennom de siste tyve årene på den amerikanske jazzscenen såvel som på verdensbasis, er det fort gjort å nevne denne stjernegitaristen sammen med andre storheter som John Scofield, Bill Frisell og Pat Martino. Og listen over samarbeid rommer blant andre Brad Mehldau, Mark Turner og Joshua Redman. Sannheten at det finnes kun én Kurt Rosenwinkel.

Melodiøst og avansert, fengende og komplisert. Rosenwinkels improvisatoriske stil er lettfattelig og nyansert på samme tid, hvor han med sitt tonerike gitarspråk viser både stor jazzhistorisk kunnskap og et sterkt personlig avtrykk som peker fremover. På samme måte preges hans gjennomtenkte komposisjoner like mye av kløkt og intelligens som av skjønnhet og harmoni. Et sikkert bevis på at musikken holder høy kvalitet kan høres på platen «Our Secret World» (2010), et samarbeidsprosjekt med det portugisiske storbandet Orquestra Jazz de Matosinhos (OJM) der jazzens største bandformat gjenspeiler den dybden som ligger i hver signerte tone fra komponisten.

Like fullt er det de klassiske combobesetningene som er bandlederens oftest brukte konstellasjoner, og i Oslo presenteres et knallsterk band bestående av musikere fra den mest vitale delen av USA-jazzen. Bakoversveisgaranti!

Kurt Rosenwinkel (gitar), Josh Ginsberg (bass), Colin Stranahan (trommer)