Sesongåpning: Kontrabassorkesteret

Bassene begynner!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290
  • Få billetter!

One stage, one orchestra, a lot of double basses

Hvordan ser egentlig en jazzkonsert ut? Kommer an på naturligvis, men hvis du sitter i salen og ser mot scenen, vil du i de fleste tilfeller se rett inn i det varme treverket til en kontrabass, mer eller mindre omfavnet av sin eier (noen bassister holder bassen på strak arm, som var den en litt for pågående dansepartner, andre kaster klærne for å komme nær nok). Bassen står gjerne midt på scenen, et lite stykke bak, som et nav musikken svinger seg rundt. Og lyden! Mørk, syngende og nakkekilende, eller dunkende, dumpende, klakkende, stønnende rundt svingen som et slitent lokomotiv. Av og til hører du ikke bassen en gang, du bare kjenner at den er der et sted, opptatt med å knytte alt sammen.

Hva skjer hvis hele scenen er full av basser? Det spørsmålet stilte Ellen Andrea Wang seg, og som artist in residence på Moldejazz i fjor fikk hun muligheten til å finne det ut! Hun hentet inn alt som kunne krype og gå av tilgjengelige norske toppbassister, ny musikk ble skrevet, og resten er historie. Kort tid etter premieren i Molde spilte Kontrabassorkesteret for et fullsatt og jublende Victoria.

Nå gjentar vi suksessen og lar like godt bassene få æren av å sparke i gang hele høstsesongen. For mye av en god ting er som kjent helt fantastisk!

Wang forteller at til hver nye kontrabassorkesterkonsert skreddersyr musikerne konsertprogrammet, de arrangerer ut nye låter og inviterer inn en spesiell gjest som setter sitt unike preg på konserten. Og til denne konserten er gjesten ingen ringere enn Hanna Paulsberg! Dette blir litt av en sesongåpning!

Ellen Andrea Wang, Georgia Wartel Collins, Oda Kristine Steinkopf, Håkon Thelin, Guro Moe, Ole Morten Vågan, Bárður Reinert Poulsen, Trygve Waldemar Fiske – kontrabass

Foto: Thor Egil Leirtrø

Under finner du en video fra Molde Jazzfestival 2021 som også forteller litt om konserten med Trondheim Jazz Orchestra & GURLS. Billetter til den konserten finner du her.