Klassisk på Victoria: Pictures at an exhibition

Mussorgsky gjort ny!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Jazz and classical meets in a gallery tonight!

Den russiske komponisten Modest Mussorgsky skrev Bilder fra en utstilling, Pictures at an exhibition, i 1874 til minne om sin døde venn, maleren Viktor Hartmann, opprinnelig for klaver. Men man må vel kunne si at denne fantastiske musikken for alvor ble et av de mest populære musikkstykkene i hele verden da den franske komponisten Maurice Ravel omarbeidet musikken for symfoniorkester i 1922. Siden har artister fra så å si alle sjangere blitt inspirert til å lage sine versjoner av denne fantastiske musikken, og en av de mest spektakulære var vel den som ble gjort av Emerson, Lake and Palmer.

Nå har imidlertid også Anneli Drecker, Eivind Aarset, Kjetil Bjerkestrand, Helge Norbakken, Håvard Gimse og Arve Tellefsen laget en versjon – dette blir en skikkelig godbit!

Det vil som vanlig komme overraskelser på programmet, Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand vil ta deg med på unike opplevelser av åpenhet med fantastiske utøvere på tynn is! Arrangørene setter samspill og gleden i høysetet og setter sammen klassiske musikere med utøvere fra “friere” sjangere til en fest! Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen deltar også på alle konsertene på en eller annen måte.

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!

Foto: Stian Andersen