Klassisk på Victoria: Oriental Winds of the Baroque

Fellestrekkene trukket sammen og fargelagt

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Jazz and baroque is tonights rendez-vous, celebrating a new record from Rolf-Erik Nystrøm, Nils Økland, Kouame Sereba, Elisabeth Holmertz & Jesus Fernandez Baena.

I kveld feirer vi en ny plate, som treffer perfekt i krysset der Klassisk på Victoria ønsker å være! Saksofonist par excellence Rolf-Erik Nystrøm står i spissen for Oriental Winds of the Baroque – hvor de utforsker barokkmusikkens opprinnelse og påvirkningen kontakten med orienten, Afrika, Sør-Amerika og Norden har hatt på startfasen av vår vestlige kunstmusikk.

Her møtes musikere på tvers av sjangere og grensene i en drømme line-up! Nils Økland innehar en spesiell posisjon på den internasjonale musikkscenen, der han kombinerer tradisjonell musikk med jazz og improvisasjon, og hans siste plater er kåret til en av årsbeste i flere ledende internasjonale jazztidskrifter. Sopranen Elisabeth Holmertz står fram som en av Skandinavias modigste fortolkere av både tidlig musikk og samtidsmusikk. Multiinstrumentalist og vokalist Kouame Sereba er ren musikk, og hans naturlige lekenhet og evne til å lytte, gjør at han kan ta plass i enhver musikalsk sammenheng. På lutt og theorbe har de med seg Thor-Harald Johnsen.

En passacaglia av Biber, Merula eller Monteverdis er et minst like godt utgangspunkt for musikalske møter mellom helt forskjellige kulturer, som et bluesskjema eller en jazzstandard kan være det.

Det som vi anser som den europeiske musikken oppstod ikke i et hull midt i Europa, men ble til gjennom møter mellom mennesker, enten de kom av immigrasjon, erobringer, assimilering, nysgjerrighet eller åpenhet. Evnen, funksjonen og hensikten musikken har til å bringe oss ut i dans, glede, tårer og ettertanke, er universell uavhengig av tid og sted. Fortellinger og myter fortalt gjennom musikk I mange forskjellige deler av verden, har ofte for mange fellestrekk til at det kan være tilfeldig.

Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Nils Økland – hardingfele, viola d’amore, rabeca, Kouame Sereba – vokal, dodo, perkusjon, Elisabeth Holmertz – vokal, Thor-Harald Johnsen – theorbe

Også Tore Brunborg kommer og spiller litt! Han har blitt utfordret av Kjetil Bjerkestrand til å spille på en tolvtonerekke basert på Alban Bergs fiolinkonsert. Altså Brunborg meets Berg som bonus! Videre møter du også nevnte Bjerkestrand og Arve Tellefsen.

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand vil med Klassisk på Victoria ta deg med på unike opplevelser av åpenhet med fantastiske utøvere på tynn is! Arrangørene setter samspill og gleden i høysetet og setter sammen klassiske musikere med utøvere fra “friere” sjangere til en fest! Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen deltar også på alle konsertene på en eller annen måte.

Arve Tellefsen – fiolin, Kjetil Bjerkestrand – keys

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!