Kjetil Mulelid solo + Sigurd Hole Trio

Dobbelt så fin kveld!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Utsatt!

Smittevernsrestriksjonene i Oslo vedvarer og vi får ikke ha publikum på konserten med Kjetil Mulelid solo og Sigurd Hole Trio onsdag 10. mars!

Etter samsnakk med artistene har vi valgt å utsette konsertene. Det er foreløpig ikke satt noen ny dato, mer informasjon kommer når vi har!

Solo piano + a trio where modern jazz meets Indian and Arabic traditions

Solo piano. Kun de aller beste tar sjansen på å prøve å temme et konsertflygel med bare hendene, og det attpåtil med publikum i salen. Fallhøyden er stor, men når det virkelig lykkes sitter man gjerne igjen med kunst som varer. Spør bare Keith Jarrett eller Bill Evans, eller vår egen julekonge, Bugge Wesseltoft! Etter å ha spilt, turnert og gjort lykke i inn- og utland med egen trio, i tillegg til duoen Kjemilie og kvartetten Wako, er det nå Kjetil Mulelids tur til å møte publikum alene. Et splitter nytt album kommer tidlig i 2021, det aller første med solo piano i kvalitetslabelen Rune Grammofons mangslungne og ærerike historie. Det borger for kvalitet. Men husk: musikk trives aller best når den er frittgående og live – og det er den i kveld!

Kjetil Mulelid – piano

Kjetil Mulelid på Spotify

En annen som har gjort suksess alene med instrumentet, er bassist Sigurd Hole. Soloplatene hans har fått ovasjoner fra så vel The New York Times som Down Beat og The Wire og blitt framført i selveste Carnegie Hall. Hole er heller ikke ukjent med trioformatet. Eple Trio og Tord Gustavsen Trio er navn som klinger over gjennomsnittet bra i norske jazzører.

I Sigurd Hole Trio har han tatt med seg fiolinist Håkon Aase og tidligere Gustavsen-kollega Jarle Vespestad og skapt en åpen og nytenkende møteplass for norsk, indisk og arabisk tradisjonsmusikk – selv om føttene er solid plantet i et moderne og tilgjengelig skandinavisk jazzuttrykk. Debutalbumet Encounters kom i 2018, og i ettertid har bandet vært travelt opptatt med turnering i Tyskland og USA, men også funnet tid til en opptreden på Festspillene i Bergen.

Konserten i kveld er den første for Sigurd Hole Trio siden pandemien traff verden i mars i fjor. En spillesugen trio møter med andre ord et publikum sultent på musikk. Blir ikke bedre enn det!

Håkon Aase – fiolin, Sigurd Hole – bass, Jarle Vespestad – trommer

Foto av Sigurd Hole Trio: Ingvil Skeie Ljones