Kirsti Huke – tildeles Radka Toneff Minnepris

Årets vinner i tre spennende settinger!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

This years Radka Toneff Memorial Prize winner serves a complete three course menu!

I kveld skal det feires, og det med prisvinneren selv på scenen! Det er en stor glede å invitere til Radka Toneff Minnepris for 2017 som tildeles sangeren, komponisten, tekstforfatteren og bandlederen Kirsti Huke. I begrunnelsen for årets tildeling heter det: Kirsti Huke markerte seg som vokalist allerede under utdanninga på jazzlinja NTNU da hun etablerte Kirsti Huke Kvartett i 1998 med medstudentene Håvard Wiik, Steinar Raknes og Håkon Mjåset Johansen. Gjennom sine snart tjue år som utøvende musikere har hun vist stor allsidighet og jobbet med musikk i en rekke sjangere og forener dette i en personlig stil med elementer fra akustisk og elektronisk musikk. Kirsti Huke har et tydelig og personlig utrykk som spenner fra det lavmælt lyriske og introverte til det ekstroverte og kraftfulle.

Det blir prisutdeling og vi får høre Kirsti Huke i tre, vidt forskjellige bandsettinger.

Kirsti Huke Kvartett tar utgangspunkt i 50- og 60-tallets vokaljazz og tolker låtene i nåtidens form. Bandet legger til både sin egenart og formidler den musikalske arven nydelig. Dit blir tilbakelent og coolt formidlet, med fine fraseringer og nyansert dynamikk i en opplevelse av et band!
Kirsti Huke – vokal, Vigleik Storaas – piano, Ole Morten Vågan – bass, Erik Nylander – trommer. Med John Pål Inderberg – saksofon, som gjest

Scent of Soil er Huke og Brunborgs frø i frisk jord. Grenene strekker seg fra energisk rock til ømme ballader hvor begges jazzrøtter er tydelige. Prosjektet har blitt et spennende entitet med musikere som alle har jobbet mye med grensetøyende musikk, låtene får vokse, springe og blomstre.
Kirsti Huke – vokal, Even Hetle Hermansen – gitar, Tore Brunborg – saksofon, Rune Nergaard – bass, Gard Nilssen – trommer

Kirsti, Ola & Erik løfter fram kjente og ikke fullt så kjente låter fra artister som Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Nina Simone. Låtene plukkes varsomt fra hverandre som skjøre relikvier. De er alle virtuoser på sine instrument, men har nennsom respekt for låtene med kreativ instrumentering og særegne arrangementer. Her fokuserer de på å formidle selve essensen i musikken.
Kirsti Huke – vokal, Ola Kvernberg – feler, Erik Nylander – trommer

Lyd: Tor Breivik

Om Radka Toneff Minnepris
Da Radka Toneff døde i 1982, mistet vi en av våre aller fremste sangerinner. I løpet av sin korte karriere rakk Toneff å gi ut tre plater; ”Winter Poem”, ”It don’t come easy” og ”Fairytales”. I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd. Minneprisen er på kr 100 000 og deles ut annet hvert år av Stiftelsen Radka Toneff Minnefond.