Karl Seglem SOM SPOR

Tingingsverket fra årets Vossajazz

  • Fredag 7. desember 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Norges kanskje fremste bukkehornist og saksofonist har en imponerende driv til stadig å utforske forholdene mellom jazz og folkemusikk – og alt rundt, og alt utenfor. Det er vanskelig å sette en merkelapp på Karl Seglem. Flere av hans prosjekter gjennom mange år har til felles å distansere seg fra musikkens opphav, for eksempel ved å kombinere tradisjonsinstrumenter og elektronikk, derfor blir musikken først og fremst en vital og personlig uttrykksform. Eller «world jazz», som han selv kaller blandingen av musikk og soundscape. Fjellheim, sanddyner og asfaltjungel. Overbevisende, utadvendt og vakkert!

«Som spor» var tingingsverk under Vossajazz 2012, og bygger på stoffet vi har fått høre på platene Femstein (2004), Urbs (2007) og Ossicles (2010). Her finner vi et håndplukket ensemble instrumentert med to hardingfeler i tillegg til tangenter, gitar, bass, trommer og perkusjon, og dessuten en dedikert visuell produksjon. Om tittelen på verket uttaler komponisten selv at «litt av tanken bak er at tiden går, og vi setter noen spor etter oss. Kanskje forsvinner disse sporene helt, kanskje blir noen stående igjen.» Kom til Victoria og hør, og ikke minst se, hvilke spor Karl Seglem er i stand til å sette i deg!

Karl Seglem (bukkehorn, sax), Sigrid Moldestad og Håkon Høgemo (hardangerfele), Lars Jakob Rudjord og Andreas Ulvo (keys), Stefan Bergman (bs, git), Kåre Opheim (dr)