Kamasi Washington – UTSOLGT!

The shape of jazz to come!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19
  • 260/210
  • Utsolgt!

Kamasi Washingtons debut «The Epic» har skapt sjokkbølger i jazzverdenen. Plata har fått fantastiske kritikker, et bredt publikum og har skapt nye jazzfans (kanskje uten at de er klar over nettopp det?). Han er sentral i den nye bølgen av jazzrelatert ny-musikk fra Los Angeles, og er i selskap med Flying Lotus, Thundercat og Kendrick Lamar «the shape of jazz to come»!

Kamasi Washington inntar jazzscenen med fullt band, og det blir massivt. Debutplata de reiser med er stor musikk på alle måter, «The Epic» er i tre deler, tre timer med musikk! Den er spilt inn med over 60 musikere og korister, men har et helstøpt uttrykk, er omfavnende og fortellende.

Kamasi Washington er nærmere tradisjonell klassisk orkesterjazz enn nujazz, men hiphop-tilhørigheten har mye å si for holdningen til stoffet. Det er mektig, det er fett, men har også plass til enkeltprestasjonene og oppfinnsomt spill. Vi hører ekko av Coltranes kontante tone og Pharoah Sanders’ spiritualitet. Han behandler deler av jazzen med samme inderlighet og lidenskap som andre artister gjør med soulen. Bandet både hedrer tradisjonen og tar den med på en heftig berg- og dalbane!

I november kommer bandet med full kraft til Oslo og vi er stolte av å være de første til å presentere Kamasi Washington i Norge, på sin første verdensturné! Dette kan fort bli en konsert av typen «Jeg var der..»

Kamasi Washington – sax, Miles Mosley – bass, Tony Austin – trommer, Brandon Coleman – keys, Patrice Quinn – vokal, Ronald Bruner – trommer, Ryan Porter – trombone

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A4CyxLQLru2I7ZTJXZsGSq5