John Scofield Organic Trio

Jazzens mest funky gitarist!

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 340/290
  • Kjøp billett her!

Det er med stor glede vi ønsker John Scofield velkommen tilbake, en av de største publikumsuksessene vi hadde i 2010. Dagbladets Terje Mosnes gav konserten på Victoria seks på terningen, og konkluderte med ” … en konsert som til fulle bekreftet John Scofields posisjon som en av jazzens store gitarister. Han opererer med en original tonepalett, fyller spillet sitt med harmoniske signaturer og intelligente fraseringer og bygger alt på en tilnærming der blues og bebop, r&b og funk, gospel og country resonnerer uavlatelig i en musisering som i går knapt inneholdt en likegyldig tone.”
Han fronter denne gangen en ny trio, med kjente folk bak både orgel og trommer. Larry Goldings, som i sin pianooppvekst blant andre hadde Keith Jarrett i sin krets, har etter sitt skifte til orgel, mottatt hyllest, priser og er en svært ettertraktet studiomusiker med stor tiltedeværelse på over hundre plater. Listen strekker seg fra De La Soul til Walter Becker, Melody Gardot  til Al Jarreau. Greg Hutchinson spiller med et brennende hjerte sies det, som strekker seg mot å synge med trommene. Farge, dynamikk og kontroll tror vi er gode stikkord for denne varme kvelden på Victoria.
Vi møter tre musikere som på hver sin kant er anerkjent for sin utadvendte og distinkte stil, og vi kan garantere et spennende møte med tre sterke stemmer. På programmet står Scofields egne komposisjoner, utvalgte jazzklassikere i tillegg til de minuttene som oppstår der og da når genier møtes.

John Scofield – gitar, Larry Goldings – piano, orgel, Greg Hutchinson – trommer

https:/.spotify.com/?uri=spotify:user:nasjonaljazzscene:playlist:5o2Y5P5eM8IwJ83yE7O5yY