Jazznytt18 med Paal Nilssen-Love

Audun Vinger intervjuer Trommissen!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.30
  • Gratis!
  • Gratis!

Paal Nilssen-Love Large Unit-konserten førstkommende torsdag har fått lagt til en herlig snute: tidsskriftet Jazznytts samtaleklubb Jazznytt18 med Paal Nilssen-Love varmer opp til en finfin konsert. Hør Audun Vinger i samtale med en av landets mest markante trommeslagere og musikkmennesker de siste tyve årene fortelle om livet og musikken.

Arrangementet er naturlig nok kl 18 — konsert med Large Unit er kl 20. Rabatterte billetter til konserten kan kjøpes på stedet, mens selve samtalen er som så mye annet for tiden: gratis!

Det er mye å snakke om. Hans utrettelige virksomhet som turnerende musikere i førti forskjellige prosjekter, som organisator av festivaler, som plateselskapdriver og ikke minst som albumartist: det har gått noen trommestikker og blitt noen flybilletter og shots med kaffe underveis. Denne uken er han aktuell med ny utgivelse fra det omfangsrike bandet LARGE UNIT, en plate kalt «Ana» som utgis på eget selskap og lanseres med konsert på Victoria senere denne kvelden. Den rytmiske inspirasjonen fra Brasil og forskjellige afrikanske temperamenter er mer tydelig denne gangen, og bandet er blit større siden sist: rundt regnet 14 mennesker i besetningen. Bandet debuterte med et stort bokssett og har kommer med flere utgivelser siden, deriblant en bok. Det er ikke småtterier han holder på med. Den musikalske energien er underlig nok i seg selv, men hvordan klarer han å organisere store turneer med så mange opptatte mennesker?

Vi ses på Victoria, og ikke glem å oppsøke din seriøse bladkiosk for å plukke opp det fortsatt ferske nummeret av Jazznytt før den tid.