Jazznytt18 med Gard Nilssen

  • Fri alder. Dørene åpner kl. 17.30
  • Gratis!
  • Gratis!

Tidsskriftet Jazznytts samtaleklubb JAZZNYTT18 har tenkt å være en moveable feast i løpet av året, og bevege seg rundt om i byen og landet. Når sjansen byr seg og konserten virker lovende, har bladet inngått et partnerskap med Nasjonal Jazzscene Victoria for ha Jazznytt18 der i forkant av en konsert senere på kvelden. Jazznytt18 er gratis for publikum.

Norsk musikk er bortskjemt med gode trommeslagere. De siste årene har Gard Nilssen oppsplintret mang en trommestikke på sin ferd gjennom norsk musikk, i en haug av spennende band og konstellasjoner: Cortex, PUMA, Bushman’s Revenge, sPacemoNkey, Susanne Sundfør, Arild Andersens Mingus-band med mange flere. Til helgen kan han også vinne Spellemannpris for debutalbumet til Gard Nilssen’s Acoustic Unity.

Som man kan se av dette beskjedne utvalget rører han stikka borti mange forskjellige gryter; akustisk jazz, hårete powertriorock, kjøligglinsende elektronisk pop. Han er rett og slett en helt vill trommis. Og i tillegg er han involvert i plateselskapet Gigafon.
Vi snakker med ham om hvem han er, hvor han kommer fra, hvor han har tenkt seg hen, og wtf. Underveis i samtalen hører vi også på noen låter som har vært eller er spesielt viktige for ham. Gard Nilssen møter Jazznytts Audun Vinger til denne samtalen. Velkommen skal dere være.

Rett etter Jazznytts arrangement er det konsert med det nye bandet Starlite Motel, der Nilssen setter seg selv i spill med Ingebrigt Håker Flaten (el-bass), Jamie Saft (Hammond-orgel, andre orgler og lapsteel) og Kristoffer Berre Alberts (sax). Det er vanskelig å vite helt hva som vil møte oss, men øs pøs impro, psykedelisk rock og frijazz er tre hashtags som jo selvfølgelig virker veldig forlokkende. Jazznytt18s gjester får tilbud om rabatterte billetter til kveldens konsert; 150,- (ordinær 200,-)

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A1ApFRIf0ii7N76QmODe1HS