Jazznytt18 med Arild Andersen

Jazziske samtaler

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.30
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Det er et nytt nummer av Jazznytt i handelen nå, og det markerer vi med en ny utgave av samtaleklubben Jazznytt18 – denne gang på Nasjonal Jazzscene Victoria, med Arild Andersen som gjest, i forkant av hans konsert med trioen med Paolo Vinaccia (t) og Tommy Smith (s), for anledningen igjen utvidet med Helge Lien ved klaveret.

Arild Andersen trenger neppe noen introduksjon — han er en av jazzens største bassister, og ikke bare i norsk sammenheng. Den tonen der … Nå var han riktignok svært involvert i Radka Toneffs klassiske album «Fairytales» som er hovedtema i denne utgaven av Jazznytt, men selv om han og jazzen har rike tradisjoner, og det finnes mange grunner til historiske markeringer, må vi også se til siden og ikke minst fremover. Det er jo der det skjer. Noe vi riktignok er litt interessert i er basslogistikk før og nå. Og hva bassens og jazzens vesen innebærer for ham. Andersen blir intervjuet av Jazznytt18s Audun Vinger.

Ellers i Jazznytt er det intervjuer med Mette Rasmussen, Buddyprisvinner Håkon Kornstad, jubilant Knut Riisnæs, Ben Monder, Nakama og Jessica Sligter, samt essays, anmeldelser og andre faste artikler og spalter på meget høyt nasjonalt nivå. Blant annet Tore Stavlunds meditasjon over det moderne i britisk jazz, samt en grundig gjennomgang av hva slags lim som fungerer best ved reparasjoner av gitarer.

Arrangementet er naturlig nok kl 18 — konsert er kl 20. Rabatterte billetter til konserten kan kjøpes på stedet, mens selve samtalen er som så mye annet for tiden: gratis.

Da ses vi på Victoria og i bladkiosken!