Jazzintro: Bliss Quintet + Philip Granly Trio

Det som yrer og gror i jazznorge!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • GRATIS INNGANG!

Blant over hundre søkere er åtte unge, lovende band plukket ut til å delta i Jazzintro 2024. Gjennom vinteren og våren spiller de på noen av landets største jazzklubber, og under Moldejazz i juli vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2024.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet har blitt en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. Bandet som til slutt blir kåret til Årets unge jazzmusikere 2024 vil i tillegg til tittel få en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram. Se nederst for info om de andre bandene og konsertene rundt om i landet!

Lekent samspill og energisk tilstedeværelse kjennetegner Bliss Quintet, hvor dramatiske og sentimentale ballader, fengende fanfare-lignende hornriff, komplekse rytmer og åpne harmoniske landskap er sentrale temaer. Bandet har fokus på lekende samspill, vill og energisk tilstedeværelse, og elementer av fri improvisasjon i tråd med anerkjente nordiske band som Atomic og Masqualero. Høsten 2023 utgav Bliss Quintet albumet «Glasshouse» på Jazzland Recordings, og de har de siste årene turnert aktivt i Europa med konserter i Italia, Tyskland, Belgia og Nederland, og på festivaler som Moldejazz og Jazzahead.

Oscar Andreas Haug – trompet, Zakarias Meyer Øverli – sax, Benjamín Gísli Einarsson – piano, Gard Kronborg – bass, Rino Sivathas – trommer

Foto: Sigrid Erdal

Philip Granly Trio utforsker den klassiske pianotrioens yttergrenser i en samling originale komposisjoner signert Granly. Lytterne inviteres inn i et energisk, variert og lekent landskap med musikalske overraskelser, heftig groove, friimpro, swinging jazz og høystemt kammermusikk. Inspirasjonsmaterialet er hentet fra Granlys oppvekst som klassisk pianist, og inneholder nikk til både Chopin, Bach, Kapustin og Stravinsky. Trioen har holdt på siden 2018 og spilt på b.la. Jazzfest Trondheim, Nasjonal jazzscene og Dokkhuset. Sommeren 2023 spilte de inn sitt debutalbum som etter planen kommer ut i 2024. Albumet inneholder både trio-låter og et verk skrevet for 9 musikere med bakgrunn fra både klassisk og jazz.

Philip Edwards Granly – piano, Håkon Huldt-Nystrøm – kontrabass, Trym Karlsen – trommer

Den første runden av Jazzintro arrangeres på Bergen Jazzforum 22. februar. Der spiller ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes. På Stavanger Jazzforum 29. februar møtes Lightning Trio og tuvahalseband, og SUPERSPREDER og Coincidences spiller på Dokkhuset i Trondheim 17. mars, og siste innledende runde blir med Bliss Quintet og Philip Granly Trio på Nasjonal jazzscene i Oslo. Juryen, som består av profilerte norske jazzmusikere, sender ett band fra hver av rundene videre til finalen under Moldejazz. I 2024 består juryen av Ellen Brekken, Dag Arnesen, Eldbjørg Raknes og Jakop Janssønn.

Jazzintro er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.