Jazzeventyret – premiere på ny NRK-serie!

Første episode på ny serie og innslag med Ellen Andrea Wang og Jon Balke

  • 18 år. Dørene åpner kl. 17.30
  • Gratis inngang!
  • Utsolgt / fullt!

New TV-series on Norwegian jazz introduced with a concert and an interview

Et innslag med Ellen Andrea Wang og Jon Balke, Jazznytt 18 og første episode av ny serie!

Endelig kommer en jazzdokumentarserie på NRK, og vi feirer med før-premiere og intervjuer fra scenen!

Regissør Håvard Bråthen og redaksjonen har intervjuet nøkkelpersoner i norsk jazzliv og har laget Jazzeventyret, med premieredato 12. mars. Produsent Anne Christine Bratt forteller: «Det er jo ikke en portrettserie vi har laget, men en serie som søker å besvare hvordan lille Norge har blitt et stort og viktig jazzland. Håvard Bråthen og teamet har jobbet veldig grundig, og vi kunne ha laget 10 episoder og fortsatt ikke fått fortalt alt. Det er på en måte toppen av et isfjell som manifesterer seg på skjermen i disse fire episodene vi hadde til rådighet.»

Kvelden starter vakkert med generasjonsmøtet Ellen Andrea Wang og Jon Balke i duo. Deretter blir det Jazznytt 18 hvor Audun Vinger intervjuer Ellen Andrea Wang, Jon Balke og regissør Håvard Bråthen, som også har laget den kritikerroste serien «Helvete», om norsk black metal. Så ser vi første episode sammen!

Serien på NRK

Arrangør: Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene

Tilfeldig valgt jazzhistorie fra NRK-arkivet. Serien er basert på intervjuer med både unge og mer erfarne jazzister. Regissør er Håvard Bråthen, som også laget den kritikerroste serien «Helvete», om norsk black metal, vi gleder oss!