Jakob Bro / Thomas Morgan / Jon Christensen

Ny stjernetrio med en dansk gitarvirtuos, en amerikansk basshelt og en norsk jazzlegende

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Trioen Jakob Bro, Thomas Morgan og Jon Christensen så dagens lys under årets Copenhagen Jazz Festival, noe som i ettertid har blitt stående som ett av festivalens høydepunkter. Tre erfarne musikere som lyttet til hverandre og sirklet seg inn mot et felles musikalsk punkt. Jakob Bro skriver de fleste låtene, men tilnærmingen er fri og improvisert – og i god jazztradisjon, minimalt innøvd på forhånd.

Den danske gitaristen Jakob Bro har gjort seg svært så bemerket på jazzscenen i broderlandet de siste årene og har vunnet Danish Music Awards for ikke mindre enn fem av sine utgivelser. Karrieren skjøt fart da Paul Motian tok han inn i varmen på begynnelsen av 2000-tallet. Like etter ble Bro også fast medlem i Tomasz Stánko quintet. Nyeste utgivelse i eget navn er Time fra 2011, som han gjorde med Lee Konitz, Bill Frisell og triokollega Thomas Morgan.

Amerikanske Thomas Morgan er en av de mest etterspurte bassistene om dagen, og har tross sin relativt lave alder bidratt på over seksti album. Blant de mer kjente samarbeidspartnerene finner vi Paul Motian, John Abercrombie og Sylvie Courvosier i tillegg til allerede nevnte Konitz og Frisell. Navnene antyder et musikalsk landskap der mainstream går over i det noe mer eksperimentelle, og det er akkurat der “zen-bassist” Morgan liker å være.

Jon Christensen trenger vel knapt å introduseres. Utover 70- og 80-tallet var han nærmest for ECM’s husbatterist å regne, ikke minst på de legendariske innspillingene med Jan Garbarek og Keith Jarret. Mange musikere får merkelappenr “unik” eller “særegen” klistret på spillestilen deres, men sjelden er det så velfortjent som her. Jon Christensen spiller trommer der andre bare slår. Og han spiller aldri et slag for mye.

Jakob Bro (gitar) Thomas Morgan (bass) Jon Christensen (trommer)