In The Country & Frida Ånnevik

Skogenes sang

  • Torsdag 30. april 2015
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

In The Country har hugget ut sin helt personlige hylle i pianotrio-berget. Med pianist og komponist Morten Qvenild i front har de tråkket opp stier som ingen andre pianotrioer har gått før dem. Etter en serie med kritikerroste utgivelser på Rune Grammofon og tyske ACT har de nå sluppet sitt første hele album med vokalist og norske tekster av lyrikeren og skogsarbeideren Hans Børli.

Med seg på «Skogenes sang» har de med seg vokalist Frida Ånnevik – en av de mest hyllede og talentfulle unge sangerne og låtskriverne i den nye generasjonen. Frida har to kritikerroste soloplater på samvittigheten og en Spellemann og flere andre høythengende priser på peishylla.

Ekstra stolte er vi av at dette samarbeidet hadde premiere hos oss i 2012 som en del av vår konsertserie Conexions kuratert av Fiona Talkington. Nå gleder vi oss til gjenhør!

Frida Ånnevik – vokal, Morten Qvenild – piano, Roger Arntzen – bass, Pål Hausken – trommer

foto: Andreas Ulvo

Vi siterer gjerne Roald Helgheim på: » «Skogenes sang» er det den fulltonande røysta til Frida Ånnevik som både med song og berre ord får dette albumet til skine. At Børli var ein «songbar» diktar som æra Louis Satchmo Armstrong i ein av dei beste tekstane sine, har ein musikar som Sinikka Langeland også vist oss. Elles høyrer det i høg grad med at det var BBC-journalisten Fiona Talkington som inviterte trioen til serien Conexions med musikarar frå Norge og England på Nasjonal Jazzscene i 2012. Steelgitaristen BJ Cole vart kopla med In The Country, som i sin tur inviterte med seg Frida Ånnevik. Det er eit musikalsk lukketreff av dei sjeldne der ute, med songar frå skogen alltid er der.» Dagsavisen 18.10.2014

https:/.spotify.com/?uri=spotify:album:2wA0mEri8FZqKRD5uSMUl5