Ikue Mori + Bjørn Marius Hegge Trio

Groovy improviserende og visuellt imponerende

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Expressive and improvising trio + intense audiovisual alternative art

Bassisten Bjørn Marius Hegge vant Spellemann med sitt andre band, Hegge, men det er tydeligvis ikke grunn god nok til å hvile på laurbærene. Istedenfor har han gjenga opp med to av kongerikets kvasseste og kompromissløst idiosynkratiske musikere: Oscar Grönberg fra Doffs Poi og Hanna Paulsberg Concept og Atomic-trommis Hans Hulbækmo! Plata Assosiasjoner kom allerede i fjor – nå er det livepublikumet som skal tas.

Oscar Grönberg – piano, Bjørn Marius Hegge – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Helt siden slutten av syttitallet har japanske Ikue Mori vært en meget betydelig figur i det alternative musikkmiljøet i New York. Først som trommis i det ekstremt innflytelsesrike no wave-bandet DNA med Arto Lindsay og Tim Wright, senere som soloartist og elektronikapionér i et utall konstellasjoner, deriblant medlem i miljøets gudfar, John Zorns band Electric Masada.

Ikue Mori kommer til Victoria med Pomegranate seeds, en musikalsk og audiovisuell tolkning av den amerikanske 1880-tallsforfatteren Nathaniel Hawthornes gjenfortellinger av greske myter for barn. Improvisert musikk livemikses med video og dukketeater til en intens og spektakulær konsertopplevelse.

Ikue Mori – elektronikk, video, dukker