ICP Orchestra – 50 år!

Festen fortsetter!

  • Torsdag 19. oktober 2017
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

“Improvisasjon er hverdagslig … som å krysse gata” har Han Bennink sagt. Amsterdam-baserte Instant Composers Pool Orchestra, eller ICP, har nå improvisert på aller høyeste nivå i et halvt århundre. Et mangehodet improvisasjonsmonster som i det ene øyeblikket groover som gale og i det neste spiller følsomme ballader, alt gjennomsyret av raus respektløshet, og som mer enn gjerne rister kjærlig i giganter som Duke Ellington eller Thelonius Monk. Medlemmer har kommet og gått, men grunnleggerne Han Bennink og nylig avdøde Misha Mengelberg har forblitt kjernen i kollektivet.

I år fyller ICP femti år. Femti år! Det er virkelig verdt å feire. Og når musikken fortsatt er like vital og fremadstormende, fant vi det på sin plass å gå all in med tre fantastiske kvelder i samarbeid med Blow Out!. Første kveld på Café Mir møter vi ICP-erne i nye konstellasjoner med norske musikere. Festen fortsetter på Victoria de påfølgende dagene med orkesteret i små og store comboer og ikke minst – i full tutti! ICP Orchestra er et musikkhistorisk fenomen, dypt sofistikert, uendelig underholdende og noe helt for seg selv. Må oppleves.

Ab Baars – klarinett, saksofon, Tobias Delius – klarinett, saksofon, Michael Moore – klarinett, saksofon, Thomas Heberer – trompet, Wolter Wierbos – trombone, Mary Oliver – fiolin, bratsj, Tristan Honsinger – cello, Guus Janssen – piano, Ernst Glerum – bass, Han Bennink – trommer

ICP Orchestra celebrates 50 with anniversary three nights of improvised magic