Hubro 10 år! Mats Eilertsen solo + Skarbø Skulekorps

Den nysgjerrige ugla feirer

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Celebrating 10 years of new and exciting Norwegian contemporary jazz

NEWS!
Det blir et kort Jazznytt18 med Hubro-sjef Andreas Risanger Meland og designer Aslak Gurholt umiddelbart før konserten. Andreas Risanger Meland skal snakke om plateselskapets fødsel, historie, dets artister og kunstneriske innhold, og om fremtiden, hjulpet av Yokoland-designer Aslak Gurholt som føyer til sitt om selskapets estetiske profil, en ikke uviktig del av Hubro-opplevelsen. Samtalen blir ledet av Audun Vinger fra Jazznytt.

Hubro feirer 10 år, og det ville vi at de skulle på Victoria! Hubro har i alle disse årene vært et kvalitetsbevisst plateselskap til å stole på. Prydet med lett gjenkjennelig omslagsdesign fra det prisbelønte designkollektivet Yokoland har label-sjef Andreas Risanger Meland utgitt en fantastisk rekke musikk fra den vitale norske jazz- og improvisasjonsscenen. I artiststallen til Hubro finner vi blant mange Bushman´s Revenge (release hos oss 09.10), Erlend Apneseth Trio, Frode Haltli, Moskus, Splashgirl og Building Instrument. Denne 10 årsfeiringen løftes av to nye prosjekter fra veteraner på Hubro.

Mats Eilertsen utgav sitt nydelige “solo album” Reveries and Revelations rett før sommeren. I hermetegn, fordi selv om dette i hovedsak er komponert og knadd sammen av Eilertsen, med gjestebidrag sendt pr. post som Eilertsen i etterkant har klippet til en stemningsfull, cinematisk og særegen plate.

Mats Eilertsen – bass

Neste ut er et drillende nikk til korpsbevegelsen, 1982 og Bly de Blyant-trommeslager Øyvind Skarbø’s nye hovedsatsing – Skarbø Skulekorps. Her er alle spor etter Sousa-marsjer og sur treblås rensket vekk. Med et toppa lag satt sammen av de beste musikerne i Skandinavia, får vi nyskrevet musikk som kommer på debutalbumet på Hubro i september 2019. Fengende og uforutsigbart på samme tid, med referanser til så mange sjangre at det ikke gir mening å prøve å kategorisere. Afrobeat med techno-bass? Samtidsmusikk for steel-gitar og banjo? 60-talls jazz med 80-talls synth?

Bli med å feire 10 år med framsynt, ny musikk!

Signe Emmeluth – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Stian Omenås – trompet, Anja Lauvdal – keys, Øyvind Blomstrøm – pedal steel, Chris Holm – bass, Øyvind Skarbø – trommer