Helge Sten & Arve Henriksen + Wittgraf + SØS

Elektronisk lydkunst

  • Fredag 13. oktober 2017
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

I forbindelse med musikkteknologi-symposiet Kyma International Sound Symposium 12. – 15. oktober blir det denne kvelden tre forskjellige innslag som har til felles at de bruker teknologi på uvanlige måter i et elektronisk improvisert landskap.

Helge Sten og Arve Henriksen (Norge). To av våre fremste improvisatører og lydkunstnere spiller i duoformat! En mer kresen og ukonvensjonell lydverden enn den de presenterer finner man knapt i Norge, og de er da også blant nestorene i improvisasjonsmusikken. Kraftfullt og krevende, finstilt og detaljert på samme tid.

Michael Wittgraf (USA) spiller en form for dansemusikk med rytmiske forandringer, som strekker seg fra industriell støy, loopede rytmer fra jazz til verdensmusikk. Alt styres live med alt ifra Ninteno Wii og MIDI-kontrollere til algoritmiske verktøy.

SØS Gunver Ryberg og Siegman Aigner (Danmark/Østerrike). Denne duoen står for et mer eksperimentelt uttrykk med feedback og scanning av elektromagnetiske felt rundt oss, og leverer et uforutsigbart sett som er live i absolutt forstand. Utforsking og utvikling av lyden blir dermed helt essensielt, og leder dermed naturlig over til siste del av konserten, med

Kyma International Sound Symposium 2017 (KISS) kombinerer kunstnerisk bruk av lyd med utforskende metoder, og har i år temaet Augmenting Reality. KISS arrangeres hvert år på forskjellig sted i verden, i tett samarbeid med firmaet Symbolic Sound. Firmaet har vært pionér i utviklingen av digital lydteknologi siden tidlig 1990-tall, og bruker sin fou-kunnskap til å støtte opp om kunstnerisk utviklingsarbeid. Symposiet er åpent for alle, mer info her: kiss2017.symbolicsound.com

I samarbeid med NOTAM.