GRETCHEN PARLATO & LIONEL LOUEKE

Luftig og sval vokal over synkoperte gitarrytmer

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 360/310/260
  • Kjøp billett her!

Two old friends fuses jazz and their love of Brazilian and West-African music

Lørdag 20. april, kl 20.00. Dørene åpner kl 19.00 – kr 360/310/260

Timingen kunne knapt vært bedre. Omtrent samtidig med at våren forhåpentligvis begynner å finne fotfestet, kommer duoen Gretchen Parlato og Lionel Loueke som en mild bris innover hovedstaden. Luftig, sval og moden vokal over synkoperte gitarrytmer der nylonstrengene strekker seg mot vestafrikanske, brasilianske og jazzamerikanske tradisjoner, musikk som tiner issvuller og vinterstive knokler om hverandre, men like fullt har beholdt en kjølig, cool, kjerne.

Den Benin-fødte gitaristen Lionel Loueke studerte først i Elfenbenskysten før han havnet i USA, på Berklee og senere under vingene til Herbie Hancock og og Wayne Shorter. Utover totusentallet markerte Loueke seg som en genuint original og innovativ musiker: Dyp kjennskap til afrikansk musikk kombinert med et livslangt studium av forbilder som Jim Hall og George Benson, har gitt ham en rytmisk og harmonisk forståelse og et individuelt uttrykk de fleste bare kan drømme om. Samarbeidet med Gretchen Parlato (en “musikalsk sjelevenn”, ifølge Loueke selv) strekker seg helt tilbake til studietiden.

Parlato slo gjennom med et brak like etter tusenårskiftet, men valgte etter noen år å ta en lengre pause fra artistlivet. Da hun kom tilbake i 2021 med den grammynominerte plata Flor, et kjærlighetsbrev til brasilianske standardlåter, amerikansk jazzessens og generell coolness, gikk hun rett til topps på de amerikanske jazzlistene. Konserten hun holdt på Victoria i 2022 var en minnerik og humørfylt affære som mellom mye annet kunne by på flerstemt allsang(!). Vi kan ikke love at det skjer igjen, men med to gamle sjelevenner på scenen holder vi alle muligheter åpne.

Gretchen Parlato – vokal, Lionel Loueke – gitar

Foto: Lauren Desberg