Gard Nilssen Acoustic Unity

Trippel releasefest!

  • Torsdag 21. september 2017
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 220/170
  • Kjøp billett her!

Gard Nilssen er en travel mann. Av og til kan du få inntrykket av at hvis det er et jazzband i nærheten, så sitter Nilssen der på trommekrakken og øser ut av seg halsbrekkende rytmer og oppfinnsomme breaks. Slik er det jo naturligvis ikke, men som medlem av Bushman’s Revenge, Cortex, Team Hegdal, Susanne Sundfør, Spacemonkey, Zanussi 5 og fuglene vet hvor mange andre orkestre og comboer, setter han et svært fotavtrykk i jazzen om dagen.

I Acoustic Unity er vi ved kjernen. Formatet er kanskje klassisk, men musikken er på alle måter her og nå. Med røtter i hardbop og sekstitallet, og surfende på hekkbølga til Masqualero og Atomic, er dette milevis fra fjelljazz. Her er det lite reverb, men desto mer rå energi og fandenivoldsk øs. Denne kvelden slipper trioen en trippel (!) liveplate på det renomerte labelet Clean Feed, og Nilssen topper laget med ikke mindre enn tre strålende gjester: Jørgen Mathisen, Kristoffer Alberts og selveste Knut Riisnæs. De to førstnevnte er også å høre på den rykende ferske liveplata. Dette blir en av disse upolerte jazzkveldene du ikke kan gå glipp av!

André Roligheten – saksofon, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer. Gjester: Jørgen Mathisen – saksofon, Kristoffer Alberts – saksofon, Knut Riisnæs – saksofon.

Acoustic sound, raw energy, hard edges.