Frode Gjerstad Trio + Raoul Björkenheims Ecstacy

Kompromissløs impro

  • Torsdag 5. desember 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150/100
  • Kjøp billett her!

Frode Gjerstad er en av Norges mest innflytelsesrike og hardtarbeidende frijazzmusikere, og startet sin improkarriere allerede i 1968. Opp gjennom årene har han tatt til seg unge, vitale musikere og latt de utfolde og utvikle seg innen kompromissløs hardtslående impromusikk. Frode Gjerstad Trio ble dannet i 1998, originalt med Øyvind Storesund på bass, og har vært svært aktive siden den gang. Denne nye versjonen av trioen har gitt ut tre plater, og allerede turnert i USA, Sør-Amerika og Australia/New Zealand. All musikk er helt improvisert, uten noen som helst avtaler på forhånd.

Frode Gjerstad – sax/klarinett, Paal Nilssen-Love – trommer og Jon Rune Strøm – kontrabass

Ecstacy er Raoul Björkenheims nye finske kvartett, og en svært spennende sådan! Gitaren til Björkenheim er lett gjenkjennelig og svært verdsatt. Spesielt hans ECM innspillinger på 90-tallet satte musikeren og komponisten på verdenskartet. Dette nyeste bandet består kort sagt av to veteraner, herunder sorter trommeslager av internasjonalt kaliber Markku Ounaskari, og to nye, finske stjerneskudd. Saksofonisten Pauli Lyytinen fra blant andre bandet Elifantree har de siste markert seg som en sterk stemme på flere fronter, og bassisten Jori Huhtala står heller ikke tilbake. Full av selvtillit, har han spilt i de mest spennende unge, finske banda de siste årene.

Musikken beskriver de selv som kromatisk utvidet fritonal, vi mener den er spennende, frisk, energigivende! Ekstatisk er kanskje ordet vi leter etter!

Raoul Björkenheim – gitar, Pauli Lyytinen – saksofon, Jori Huhtala – kontrabass og Markku Ounaskari – trommer