Framtida i norsk jazz – DUO:i / Granny Smith / DAISY / Shakai

The state of jazz to come

  • Tirsdag 26. april 2016
  • 19.00
  • 18 år, dørene åpner 18.00
  • Gratis!
  • Gratis!

Ja, det er jazz, og den er ung!

For snart hundre år siden oppsto de første norske jazzbandene. Siden den gang har det heldigvis skjedd litt av hvert – også med jazzen. Sjangre og undersjangre har oppstått, regjert og forfalt; og vi har både gammaljazz og nyjazz og alt hva hjertet og øret kan begjære. Hvordan det står til med jazzen får vi høre nå!

630x420xduoi

DUO:i – Vokalist Emilie Bjørnstad og pianist Audun Barsten Johnsen møttes over klaveret på Universitetet i Agder høsten 2014. Sammen er de DUO:i, og de har som mål å nå ut til alle musikkelskere der ute med en stor dose kjærlighet til god, gammal soul og gamle og nye jazzstandards.

Emilie Bjørnstad – vokal, Audun Barsten Johnsen – piano

630x420xgranny_smith

Kvintetten Granny Smith består av fire nordmenn og én svenske som traff hverandre midt i Sverige, på jazzlinja på Birka folkehøgskole, i 2014. De lager moderne og groovy jazz som kombinerer vakre melodilinjer med røffe rytmer. Her blir det både eplekjekt og fartsfylt!

Mona Krogstad – saksofon, Amund Totland – gitar, Ingrid Øygard Steinkopf – rhodes/flygel, Ludvig Andersson – bass, Åsmund Mattias Smidt – trommer

630x420xdaisy

DAISY er en duo som er klar for å ta over musikk-Norge med store klanger og heftige beats. Thea Emilie synger og skrur på effektbokser, mens Henrik spiller trommer og perkusjon. De studerer for tida på Norges musikkhøgskole, og derfra tar de med seg både kunnskap og inspirasjon fra jazz- og pop-historien, i tillegg til en solid dose egenart og originalitet.

Thea Emilie Wang – vokal, Henrik Håland – trommer

630x420xshakai

Shakai består av fem musikere som studerer ved Griegakademiet i Bergen og har til felles en omtanke for det skakke i samfunnet og en forståelse for misforstått kjærlighet. Dette omsetter de til toner, rytmer og ord med elementer fra både popmusikk, jazz og mørke blåtoner. Et høyt kvalifisert og ettertraktet live-band!

Gabriela Garrubo – vokal, Tancred Heyerdal Husø – trompet, Sondre Berg Abrahamsen – gitar, Eline Rafteseth – kontrabass, Martin Wright Thorsen – trommer

Midtnorsk, Sørnorsk og Østnorsk jazzsenter er arrangør for turneen.

www.jazzinorge.no