Framtida i Norsk jazz

Framtida er nå

  • Torsdag 25. april 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Framtidas stjerner på den norske jazzhimmelen presenteres på denne konserten, i regi av de regionale jazzsentrene. Etter en knallhard utvelgelse er fire band bestående av unge, fremadstormende jazzmusikere valgt ut til å representere Framtida i norsk jazz 2013. Stikkordene for disse musikerne er bredde, kvalitet og nyskaping – og forteller oss at framtida for norsk jazz lover godt!

Banda er: 1000  –  Erle og Slaget  –  Moksha  –  Mirage Ensemble

1000
Dette bandet med den noe utradisjonelle besetningen to tromboner, tuba og trommer, består av musikere fra Griegakademiet i Bergen og Kgl Musikhögskolan i Stockholm. Musikken henter inspirasjon fra rock, tradjazz og modaljazz. Den unike besetningen skaper et lydbilde som spenner fra rått og mektig, til intimt og klanglig.

Andreas Rotevatn – trombone
, Håvard Funderud – trombone, 
Steffen Granly – tuba, 
Mats M. Jenssen – trommer

Erle og Slaget
Duoen ble til på musikklinja ved Trondheim katedralskole, der de to medlemmene nå går sitt siste år. Duoen er tuftet på en felles fascinasjon for tunge basselementer i dynamisk kontrast til lettere melodiske motiver. Låtmaterialet strekker seg over flere sjangre, med utgangspunkt i soul, jazz og pop. Til tross for sin unge alder, har Erle & Slaget allerede rukket å spille på både Pstereo og Moldejazz.

Erle Romundstad Mylius – vokal, elektronikk, 
Oddbjørn Sponås – slagverk, vokal

Moksha
Trioen Moksha, bestående av gitar, perkusjon og tabla, så dagens lys våren 2012 med mål for øyet å øve inn låta «Joy» fra den legendariske skiva «Shakti with John McLaughlin». Konseptet med å blande elektrisk gitar med østlig tradisjonsmusikk ga mersmak, og bandet spiller nå egenkomponert materiale med dette som utgangspunkt.

Sanskriti Shrestha – Tabla, Tore Flatjord – Darbuka, perkusjon, Oddrun Lilja Jonsdottir –  Gitar

Mirage Ensemble
Mirage Ensemble er en energipakke av akustisk, melodisk og groovende moderne jazz i en musikkverden hvor alt er lov. Seksmannsbandet Mirage Ensemble ble startet opp vinteren 2010 på musikkkonservatoriet i Kristiansand. Som supergitaristen Mike Stern sier om gutta: «The originals are smokin´, beautiful and so well played. Really tight.»

Magnus Malmedal Drågen – trompet, Joakim Bergsrønning- 
saksofoner, Lars Halvard Sutterud 
- trombone, Marius L. Igland – 
gitar
, Steinar Glas – bass, Jens Nyland – 
trommer