Framtida i norsk jazz

Jazzsentrene presenterer siste oppsprett jazzutøvere

  • Fri aldersgrense. Dørene åpner kl 18.30
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

foto: Steinkopf Trio

Jazzsentrene presenterer: Framtida i norsk jazz 2015 

// Close the Trace // Steinkopf Trio // Håkon Guttormsen Kvartett // Columbic //

Årets utgave av Framtida i norsk jazz består av fire håndplukkede band fra Norges musikkhøgskole, Molde videregående skole, Voss jazzskule og Rytmisk musikkonservatorium i København. Musikken er spontan og improvisert, melodisk og leken – og gir oss et godt bilde av hva som rører seg blant våre yngste jazzutøvere i dag.

Gratis inngang, fri aldersgrense!

Close the Trace har spilt sammen i tre år og utforsker improvisasjon og kommunikasjon i egenkonstruerte, tidvis outrerte rammer.
Steinkopf Trio er søsken som via standardlåter og pop lager hjertenær jazz inspirert av Chick Corea og Esperanza Spalding.
Håkon Guttormsen Kvartett leker seg i komposisjoner med stor dynamikk og ærlighet
Columbic gir lytteren energiske improvisasjoner, sterke melodier og uforutsigbare vendinger med interne utfordringer.
Se under for line-up og mer info om banda!


Close the Trace

Close the Trace ble dannet på Norges Musikkhøgskole i 2011. Bandmedlemmene kom sammen som et resultat av en felles interesse av å utforske improvisasjon og kommunikasjon innenfor strenge og uvante strukturer. Komposisjonene og musikken vokser og får utfolde seg med utgangspunkt i musikernes evne til å gjøre valg. Det være seg om valgene er reflekterte, kalkulerte eller rent spontane. Dette tvinger bandmedlemmene til alltid å være i nuet, lyttende og handlende i henhold til musikken.
Martin Sandvik Gjerde – piano, Sindre Bergsvik Øvstegård – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Steinkopf Trio
Steinkopf Trio er en søskentrio fra Vaksdal i Hordaland med musikalsk utspring fra Voss Jazzskule. De startet innenfor standardjazzen med jazzblues og swing og ble videre introdusert til funk og mer moderne jazz. Bandet gjør egne arrangement på både standardlåter og poplåter og skriver også egen musikk. Noen av inspirasjonskildene er bl.a. store musikere som Chick Corea og Esperanza Spalding. Gjennom Voss Jazzskule har de alle fått spille med kjente jazznavn som Andy Sheppard, Tineke Postma, Joshua Redman og Marius Neset.
Oda Kristine Øygard Steinkopf – kontrabass, Sigurd Øygard Steinkopf – trommer, Ingrid Øygard Steinkopf – piano

Håkon Guttormsen Kvartett
Håkon Guttormsen Kvartett er et skandinavisk band bestående av elever som studerer ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Kvartetten spiller originalmusikk som hovedsakelig er skrevet av bandets gitarist og trompetist, med en spontanitet og lekenhet som gir et dynamisk og ærlig uttrykk.
Håkon Guttormsen – trompet, John-Arne Rånes – gitar, Hannes Jonsson (SE) – bass, Henrik Holst Hansen (DK) – trommer

Columbic
Columbic er ute etter å gi lytteren en unik konsertopplevelse, med energiske improvisasjoner over av og til temmelig frie premisser. Bandet har utviklet et svært solid samspill, der hvert bandmedlem får skinne gjennom og vise sine særegenheter. Sentralt i musikken er egenkomponerte låter med sterke melodier og uforutsigbare vendinger. De tar hverandre gjerne med på spontane musikalske reiser underveis. Bandet ble til på musikklinja i Molde, der flesteparten av dem nå går sitt tredje år.
Espen Songstad – gitar, Lauritz Skeidsvoll – sax, Isach Skeidsvoll – piano, Torkil Hjelle – bass, Rino Sivathas – trommer