Oslo World: Flavia Coelho

Når bossa nova møter dancehall

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 275/220
  • Kjøp billett her!

Oslo World Festival presenterer:

Flavia Coelho har lagt alle kortene på bordet. Å kalle albumdebuten for Bossa Muffin er ikke bare å si det som det er – at både brasiliansk bossa nova og jamaicansk raggamuffin er betydelige inspirasjonskilder – det røper også en estetisk visjon bak det hele: Å føre to ulike musikalske landskap sammen i en høyere enhet.

Fordi raggamuffin (bedre kjent som dancehall) og bossa nova stammer fra henholdsvis reggae og samba, begge svært rytmiske uttrykk med røtter i de afrikanske slavenes hjemland, er det ikke i utgangspunktet noen umulig oppgave å fusjonere disse. Vanskeligere er det å unngå en hybrid som ikke er utålelig banal i sin sammenblanding av breial karabisk klubbmusikk og lune brasilianske jazztoner. Flavia Coelhos bossa muffin er imidlertid like deler vågal som vennlig

Men man blir muligens en såpass uanstrengt sjangersjonglør med en real frikeroppvekst bak seg. At hun er datter av en dragdronningfrisør er én ting, en annen er variétè-truppen som dro henne opp på scenen som fjortenåring, og siden rasket henne med seg på en karnivalistisk europaturné, inntil hun omsider slo seg ned i avantgardistenes hjemby: Paris. Flavia Coelho er et fyrverkeri av en artist, hun er elsket for sitt elektriske sceneshow og har en gudebenådet stemme. Men kanskje det aller viktigste med Flavia Coelho er hennes tydelige mål om å bryte ned grenser og slik fremstå som en inkluderende, modig og raus multikunstner! Vi gleder oss stort til å presentere henne i Oslo. 

Tekst: Kim Klev

Arrangør er Oslo World Festival, sesongkort gjelder!

Billettservice_305x225