Espen Eriksen Trio & Andy Sheppard

Mesterlig melodisk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

British saxophone maestro meets Norwegian masters of melody

Den prisvinnende britiske saksofonisten Andy Sheppard og Espen Eriksen trio spilte sin første konsert sammen i London i 2016. Fra første tone var det klart at dette var en perfekt match. To år etter ga kvartetten ut plata «Perfectly Unhappy«, som etter turneer for fulle hus Europa rundt, ble fulgt opp med livealbumet «In the Mountains«. 

Espen Eriksen trio er noe så sjeldent som et jazzband som selger plater, noe de nok først og fremst kan takke sin betydelige fanskare i det store utland for. Etter femten år, en jevn strøm av kritikerroste plater på Rune Grammofon og turnering verden rundt er de godt etablert internasjonalt. Et globalt publikum har virkelig visst å sette pris på trioens melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og tette samspill.

Andy Sheppard på sin side har gjennom sin mer enn førti år lange karriere spilt med storheter som Gil Evans, George Russell og Carla Bley og gir også ut plater i eget navn på ECM. Sammen skaper de melodisk jazz av beste merke som har fått anmelderne til å hente frem superlativene og trekke linjene tilbake til Keith Jarrett og Jan Garbareks legendariske «Belonging»-kvartett. I høst kommer deres tredje, og trioens sjuende, utgivelse. Vi får med andre ord servert rykende fersk musikk fra scenen på Victoria i kveld.

Andy Sheppard – saksofon, Espen Eriksen – piano, Lars Tormod Jenset – piano, Andreas Bye – trommer

Foto: Roar Vestad