Espen Eriksen Trio

Melodiøs pianotrio

  • Fredag 28. september 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Nordmenn har en forkjærlighet for melodiøse jazzpianister. Tord Gustavsen og Helge Lien har tidligere hatt suksess innen genren, og nå blir de for alvor pustet i nakken av haugesunderen Espen Eriksen.

Espen Eriksen trio er fremdeles en relativt ny pianotrio, men har tatt de første skrittene mot å bli ett av de virkelig store jazznavnene her til lands. Med sterke låter og stor publikumsappell har de funnet et uttrykk som er lett å like. I 2010 kom debutalbumet “You had me at goodbye” på Rune Grammofon, og Dagbladet plasserte dem der de hører hjemme: “Med sine sterke låter plasserer albumet Espen Eriksen trio i toppsjiktet av samtidige norske pianotrioer”. Albumet blir fremdeles plukket opp av musikkredaksjoner verden over, og Espen Eriksen trio mottar stadig nytt skryt og positiv omtale.

Espen Eriksen trio skiller seg ut i den norske jazzfloraen med sine relativt korte og formfullendte låter, og en “less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring. Musikken er lyrisk, vakker og melodisk og kan trygt plasseres i en skandinavisk tradisjon med innslag av folkemusikk og melankoli. Etter flere år med klubbkonserter og festivalspilling er trioen tett og samspilt og gir publikum en konsertopplevelse man sent vil glemme.

Siden debuten har Espen Eriksen trio imponert på jazzarenaer som Moldejazz, Maijazz, Vossajazz og mange flere. Det skjer også spennende ting i Asia i kjølvannet av trioens turné i Malaysia i desember i fjor.

Trioens nyeste album “What took you so long” kom ut på Rune Grammofon tidligere i år til gode anmeldelser. Om en av låtene på albumet skrev Dagsavisen: “Komposisjonen ‘Oslo’ er en post 22-juli refleksjon av Eriksen, som med tekst kunne gått rett inn i salmeboka ved neste revisjon.”

Espen Eriksen (piano), Lars Tormod Jenset (bass), Andreas Bye (trommer)