Espen Berg Trio

Ambazzadørene kommer!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Pianotrioen er på mange måter jazzens salt og olje. Derfor har vi i høst valgt å sette litt ekstra søkelys på dette essensielle formatet. Først ut i rekka er den forholdsvis unge trioen med Espen Berg på pianokrakken som ga ut debutalbumet Mønster i 2015, til mye åtgaum og godlyder fra jazzpressen. Senere har de gjort lykke på alskens festivaler landet rundt.

All musikken er komponert av Berg og er moderne, utadvendt og tilgjengelig med rikelige referanser til både den melodiske amerikanske tradisjonen og nordiske klanger og framført med et ikke ubetydelig temperament.

Espen Berg mottok under årets Moldejazz festival Norges største jazzpris, JazZtipendiatet. Det innebærer produksjonsstøtte til å skrive og framføre et bestillingsverk med Trondheim Jazzorkester som skal fremføres på Moldejazz neste år. Her skal han virkelig få utviklet sine mange komposisjonslag med kompleks rytmikk, avansert harmonikk, og melodiske årer.

– Vi har latt oss begeistre av den ambisiøse planen Espen Berg har for Trondheim jazzorkester. Vi er overbevist om at de sterke komposisjonene som preger trioformatet hans også kan utvikles i et større format, forteller juryen for SpareBank 1 JazZstipendiat.

Espen Berg – piano, Barður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Melodic and energetic pianotrio mixes American and Nordic traditions

Vi vet jo at dette vil du få med deg, så fortvil ikke selv om du er hjemmebundet! Her får du det live inn i din egen stue, fra kl. 20.00:

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A3xLjWokGC6B0MxoeLpv2xT