Espen Berg Trio

Feirer ny plate!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Highly engaging – new release!

Espen Berg har både vunnet Norges største jazzpris og skrevet bestillingsverk for Trondheim jazzorkester, men det er trioen som er ryggraden i det kunstneriske virket. Bandets to første utgivelser Mønster og Bølge kom breddfulle av kompleks rytmikk, avanserte nordiske harmonier og melodiske krumspring i amerikansk tradisjon, hovedsakelig signert Berg.

Espen Berg Trio slipper sitt fjerde album, Fjære, på Odin Records i april. Innspillingen ble gjennomført i en tid der det har vært vanskelig å samles. Som en motvekt til dette, og som et symbol på samhold og vennskap har trioen for første gang tatt med seg gjesteartister i studio: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (saksofon) og Silje Nergaard (vokal). Albumet er på mange måter en naturlig evolusjon av trioens allerede etablerte kvaliteter, men byr på flere overraskelser underveis. Michael Scott Hartung i Propeller Music Division har også løftet musikken ytterligere med en gjennomarbeidet og detaljert produksjon.

Berg forteller at han bruker trioen som sandkasse for å eksperimentere med ulike rytmiske strukturer og komposisjonsteknikker, og nå er de blitt en samspilt enhet som både ivaretar jazztrio-tradisjonene og som har en helt klar identitet og en vanvittig drive. Gled deg til en utadvendt og temperamentsfull kveld som feirer Fjære!

Espen Berg – piano, Bárður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Foto: Leikny Håvik Skjærseth