Ensemble Denada møter Beate Lech

Stor sanger i stort format

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Ensemble Denadas siste utgivelse ”Windfall” innholder musikk som er inspirert av Olav H. Hauges diktning. Faktisk har komponist Helge Sunde tenkt at et par av komposisjonene skal synges. Som opprinnelig nordfjording er det ikke unaturlig at han da retter blikket rett over Hornindalsvatnet, mot en bestemt sanger som vokste opp ved neste fjord; Beate Lech. Hun er sanger og musiker med en usedvanlig høy standing både hos publikum og musikere her hjemme og ute i Europa.

Og når Beate Lech først skal besøke Ensemble Denada, er det ikke til å unngå at hennes utgivelse ”Min song og hjarteskatt” også blir med på laget. Her kombinerer hun salmer og religiøse folketoner med dikt av sin avdøde mormor og nye tekster av lyrikerne Marit Kaldhol, Hilde Myklebust og Bente Bratlund.

Denada-komponist Sunde har tatt med seg noen Lechs sanger hjem til komponistbingen, og resultatet blir et vestlandsk stevne mellom Ensemble Denadas Hauge-komposisjoner og Beate Lech sine sangskatter. Gjør klar for premiere på et samarbeid med nynorske fortegn, der noen av landets mest aktive internasjonale utøvere presenterer sanger i stort format.

Programmet blir en miks av Denada alene og Denada med Beate Lech, både hennes materiale og låter fra Windfall.

Foto: Luca d’Agostino © Phocus Agency

Beate Lech – vokal
Helge Sunde – musikalsk leder/trombone
Børge Are Halvorsen, Frode Nymo, Petter Wettre, Nils Jansen – saksofoner
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson – trompeter
Even Kruse Skatrud og Øyvind Brække – tromboner
Olga Konkova – piano, Jens Thoresen – gitar, Per Mathisen – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter og mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.