En hyllest til Robert Normann

Hot Club de Norvège med venner hyller norsk gitarlegende

  • Onsdag 28. november 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

I samarbeid med Sarpsborg jazzklubb og New Orleans Workshop presenteres denne hyllestkonserten til en av vår tids viktigste jazzgitarister – Robert Normann. Normann ble født i Sarpsborg i 1916 og levde i noen år som omstreifende gatemusikant før han i 1938 ble oppdaget av jazzmiljøet i Oslo og raskt etablert som en av landets fremste jazzmusikere. I tillegg til å være med i en rekke jazzkonstellasjoner, var han også aktiv innenfor kabaret-, teater,-danse og underholdningsmusikk. En kanskje mindre kjent side ved Normann var at han også opererte innenfor visesjangeren, og skrev blant annet viser for Alf Prøysen. Mange kjenner han også fra det populære NRK-programmet Søndagsposten.

På programmet denne kvelden står Norges ledende stringswing – orkester Hot Club de Norvège. De har fått med seg den franske jazzgitaristen Angelo Debarre for anledningen som eksklusiv gjest. I tillegg skal vi få kjennskap til Normanns visehistorie med Lars Klevstrand og Carl Morten Iversen, og få stifte bekjentskap med den unge vinneren av Robert Normann-stipendet.

Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (fiolin og munnspill) Per Frydenlund (gitar) Svein Aarbostad (bass) Angelo Debarre (gitar) Lars Klevstrand (gitar og vokal) Carl Morten Iversen (bass)