Ellen Andrea Wang

Ny, spennende trio!

  • 18 år. Dørene åpner kl 17.00
  • 180,-
  • Kjøp billett her!

Fjorårets vinner av Oslo Jazzfestivals ungdomsstipend, Ellen Andrea Wang, kommer til Nasjonal jazzscene Victoria med en helt ny trio med Andreas Ulvo og Erland Dahlen.

Ellen Andrea Wang er en norsk bassist fra Søndre Land. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og hadde Bjørn Kjellemyr som sin bassmentor. Tross ung alder har hun allerede medvirket på hele åtte innspillinger og mottatt en rekke utmerkelser og priser. Gjennombrudd kom i 2010 da Wang ble med i Dag Arnesen Trio sammen med Arnesen og Pål Thowsen. Hun spiller også i SynKoke og leder bandet Pixel. Sistnevnte band har oppnådd internasjonal suksess det siste året og er signert av det anerkjente plateselskapet Cuneiform Records. I oktober 2012 ble Wang kåret til “New Star of The Month” av Japan Magazine etter å ha spilt konserter i Tokyo.

På Oslo Jazzfestival 2013 presenterer Ellen Andrea Wang for første gang band i eget navn, og trioen består av noen av Norges dyktigste unge musikere. På tangenter har hun med seg Andreas Ulvo kjent fra blant annet Eple Trio og bandet til Mathias Eick, og på trommer har hun Erland Dahlen som blant annet spiller med Nils Petter Molvær og Susanna Wallumrød. Trioen spiller nyskapende jazz med elementer fra rock og popverdenen.

Besetning: Andreas Ulvo (tangenter), Ellen Andrea Wang (bass/vokal), Erland Dahlen (trommer)
Se Oslo Jazzfestival.no for mer informasjon.

Foto: Solveig Selj