Ellen Andrea Wang – Closeness

Nært himmelen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240
  • Kjøp billett her!

Music inspired by, and written as homage to, Charlie Haden

«Jeg har et ønske om å finne fram til det enkle i musikken, slik Haden gjorde. Roen i basspillet, og la tonene få synge. Det har vært godt å skrive musikk som får lov til å hvile litt fordi livet som musiker kan være heseblesende. Her er det musikk som puster.»

Endelig får denne musikken sin fortjente runde nummer to! Vi får et nytt besøk av den utsøkte trioen tidlig i sin Skandinaviaturné, som også skal ha festivalbesøk i Tyskland og Hellas.

Musikken ble muliggjort som en bestilling fra Nasjonal jazzscene og Ellen Andrea Wang komponerte musikk inspirert av basslegenden Charlie Haden. Etter en påfølgende klubbturné gikk bandet i studio og spilte inn nydelige Closeness som kom ut på det anerkjente plateselskapet Ropeadope Records i 2020.

Wang har flere ganger bevist at hun kan lage hiter og fortsatt ha begge beina i jazzen, i denne musikken kommer varmen i møtet mellom bassen og den fine stemmen hennes så fint fram. Med britiske Rob Luft på gitar og svenske Jon Fält på trommer møter vi en trio som løfter sangene til himmelen. I tillegg til egne komposisjoner og tradisjonelle spirituals i nye arrangementer får vi høre Ornette Colemans Lonely Woman og Pat Metheny/ David Bowie låta This Is Not America.

Det er bare å begynne å glede seg!

Ellen Andrea Wang – vokal, bass, Rob Luft – gitar, Jon Fält – trommer

Foto: Oda Berby