Elephant9 med Reine Fiske

Hardtgroovende band slipper plate

  • Lørdag 8. september 2012
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Er Elephant9 Norges tøffeste og mest hardtslående jazzband? Vi våger påstanden, selv om feltet i klassen for breibeint jazz har tettet seg en hel del i det siste (les: Hedvig Mollestad og Bushmans Revenge). Elephant9 ligger likevel fortsatt foran i teten og drar. Trioen Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Eilertsen har bakgrunn fra Supersilent, Shining og Big Bang – for å kun nevne noe – og henter nok like mye inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock som hardtgroovende jazz. Resultatet er uansett ren kraft.

Lørdag 8. september kommer Elephant9 til Victoria med Dungen-gitarist og progveteran Reine Fiske. Med i bagasjen: en splitter ny rett-fra-trykkeriet-til-Rune Grammofon-plate! Forrige studioalbum, Walk the nile (2010) høstet både Spellemann og internasjonal begeistring så forventningene er mildt sagt store til den nye utgivelsen.

Svenske Reiner Fiske er fast gitarist i konsertversjonen av Dungen, og har lang fartstid på den svenske progscenen der han har vært medlem i band som Landberk, Paatos og The Amazing. Han får nok bruk for all sin erfaring når han nå skal bryne seg mot feite basslinjer, tunge trommer og Ståle Storløkkens massive B3-akkorder. Hvordan dét går må du nesten møte opp selv for å se!

Vi ser i alle fall frem til et skikkelig musikalsk sjøslag. Og vi kan garantere at den som til slutt står igjen som seierherre, den som har det aller, aller bredeste gliset, det er publikum.

Ståle Storløkken (orgel), Nikolai Eilertsen (bass), Torstein Lofthus (trommer), Reine Fiske (gitar)