Dominique Fils-Aimé

Varmende kanadisk soul

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Canadian soul that combines political consciousness with warm grooves

Kanadiske Dominique Fils-Aimé tar den store bagen merket “soul/jazz” og fyller den med en sterk kulturell og politisk bevissthet om å være svart kvinne med haitiske immigrantforeldre, født og oppvokst i en fransktalende by på et engelsktalende kontinent. Historie er mer enn fakta og årstall, den er også tankene og følelsene til de som lever i den, for eksempel uttrykt gjennom musikk. Fils-Aimé henter inspirasjon fra forbildene Billie Holiday og Nina Simone, men også fra haitisk musikktradisjon og sin egen samtid.

De sterke primærfargene på omslagene til albumtrilogien Nameless, Stay Tuned! og Three Little Words og ansiktet som gradvis vender seg mot lytteren, er mettet med symbolikk. Men de sier også noe om musikken! For ut av høyttalerne strømmer ren og fargesterk moderne soul fra en sanger med glassklart blikk! Luftige harmonier og myke groover som varmer kroppen og trekker deg mot dansegulvet.

Vi er umåtelig stolte over å kunne presentere Dominique Fils-Aimé på en norsk scene for første gang. Det blir garantert ikke den siste!

Dominique Fils-Aimé – vokal, Étienne Miousse – gitar, David Osei-Afrifa – tangenter, Danny Trudeau – bass, Harvey Bien-Aimée – trommer

Foto: Andréanne Gauthier