David Helbock’s Random/Control

Full kontroll fra engasjert trio

  • Fredag 14. april 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 270/220/170
  • Kjøp billett her!

Music that thrills the body and mind

Når du ser antallet instrumenter som florerer omkring på scenen, er det smått utrolig at David Helbock’s Random/Control teller kun tre stykker. Men det blir fort slik når en bande med multiinstrumentalister av dette kaliberet slår seg sammen. David Helbock spiller lekende lett på alt som har tangenter. Johannes Bär spiller på det aller meste som har med messing å gjøre og Andreas Broger har full kontroll på blåseinstrumentene. Med en slik mangslungen instrumenthåndtering utfordrer de den tradisjonelle pianotrioformen.

På albumet «Tour d’horizon – From Brubeck to Zawinul», fant Helbock inspirasjon hos sine favorittpianister. Som tittelen viser får vi et friskt blikk på sentrale komposisjoner av Dave Brubeck og Joe Zawinul, men også Herbie Hancock, Keith Jarrett, Chick Corea og Abdullah Ibrahim. Jarretts «My Song» får en nypolert glød i hendene til Random/Control. Å tilføre noe ekstra til slike klassiske låter og å gi dem et nytt, eget liv, er en stor bragd.

Når det er sagt, er det langt fra sikkert at vi kun får høre andres komposisjoner denne kvelden. Helbock har selv en rik katalog som han kan plukke fritt fra. Uansett hvilken vending konserten tar, står det gnistrende og smittende spillet i sentrum.

David Helbock – tangenter, Johannes Bär – trompet, Andreas Broger – saksofon