Danilo Pérez, John Patitucci & Adam Cruz Trio

Grenseløs og flerdimensjonal musikk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 360/310/260
  • Kjøp billett her!

Grammy-winning pianist in a high-end trio 

Det er noe med å starte karrieren din med å spille med Dizzie Gillespie, da vet du at du er på vei et sted. Etter at Panama-fødte Danilo Pérez kom til USA på slutten av åttitallet for å studere, gikk det ikke lang tid før han var dypt inne i den amerikanske jazzeliten. Gillespies United Nations Orchestra var den første skikkelige jobben, men så kom i rask rekkefølge turnering og spilling med Jack DeJohnette, Lee Konitz, Charlie Haden, Joe Lovano, Wynton Marsalis … lista bare fortsetter. Gjennom hele totusentallet var Pérez pianist i Wayne Shorter Quartet, der også bassist John Patitucci holdt hus.

Men selv om å være sidemann til stjernene kan være bra nok for noen, holdt det definitivt ikke for Danilo Pérez. Hans ambisjoner som musiker, artist og samfunnsaktivist er ikke mindre enn å definere en egen panamansk jazz og å skape musikk som fungerer som en grenseløs og flerdimensjonal bro mellom mennesker, et felles møtested for oss alle. Jazzen fungerer som fundament og ankerfeste i Pérez’ musikk, som ellers kan omtales som en miks av panamanske røtter, latinamerikansk tradisjonsmusikk, vestafrikanske rytmer og europeisk impresjonisme. Dette arbeidet har båret frukter i form av opprettelsen av Berklee Global Jazz Institute og Panama Jazz Festival, som Pérez er leder for, utnevnelser til kultur- og fredsambassadør-oppgaver for FN, og ikke minst en rekke priser

Først og fremst er det jo likevel musikken som betyr noe, og i kveld får vi besøk av en fantastisk pianotrio, bestående av noen av amerikansk jazz’ aller fineste utøvere.

Danilo Pérez – piano, John Patitucci – bass, Adam Cruz – trommer

Foto: Anna Webber