Cortex

Helter uten spandex

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

The avant-garde party that keeps on giving

Cortex har etter hvert blitt noe av en institusjon i norsk jazz, avdeling litt fritt og mye trøkk. Tittelen på plata som kom i fjor, stjålet fra en av de utallige overstrømmende anmeldelsene bandet har fått med seg, oppsummerer det meste: Avant-garde party music! For her snakker vi umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornettes og Don Cherrys ånd og kjød – men likefullt med en brei strek av noe nordisk og kontemporært. Noe som gjerne får folk til å komme dragende med den gamle fullriggeren Atomic når referansene skal stables og sorteres.

Da debuten kom på gata i 2011 kunne man fortsatt litt slengete omtale Cortex som et jazzlinjeband. I dag er de i front av feltet, og medlemmene sitter sannsynligvis oftere på et fly på vei til neste gig med Cortex, Acoustic Unity, Susanne Sundfør, Friends & Neighbors, Bushman’s eller hva det nå måtte være, enn de er hjemme i sofaen foran tv-en. Slikt blir det bra liveband av!

Trommeslager Gard Nilssen skal i ut i pappaperm, og på denne turnéen er det ingen ringere enn selveste Dag Erik Knedal Andersen som stiller bak trommene!

Ryktene svirrer om at det er ny plate på gang, hvis de nå en gang skulle finne tid til å gå i studio. Uansett blir det flust med nye låter når de svinger innom Victoria i kveld. Sving innom du også da, det er her det er party!

Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer

Foto: Peter Gannushkin