Carsten Dahl/Arild Andersen/Jon Christensen

  • 18 år. Dørene åpner kl 17.00
  • 260,- /210,-
  • Kjøp billett her!

Jon Christensen er mannen som har satt sitt rytmestempel på norsk og europeisk jazz gjennom snart en generasjon, og i mars fylte han 70 år. Men dette handler om en trio anført Danmarks mest eminente utøver av moderne pianojazz, Carsten Dahl.

Carsten Dahl er en av Danmarks fremste musikere og komponister. Han har blant medvirket i gruppene Embla, Lars Møller Group og Cæcilie Norby Group og har spilt med utøvere som Marilyn Mazur, Johnny Griffin, Wynton Marsalis, Benny Golson og Joe Levano. Sammen med Arild Andersen og den franske perkusjonisten Patrice Héral har Dahl gitt ut ”The Sign” (2002) og ”Moon Water”(2004).

Arild Andersen har vært en av Europas ledende bassister siden tidlig på 1970-tallet, og han har spilt med utøvere som Radka Toneff, Jan Garbarek, Karin Krog, Stan Getz, Don Cherry, Sonny Rollins, Paul Bley, Terje Rypdal og Ketil Bjørnstad.

Jon Christensen er blant Norges mest anerkjente jazzmusikere gjennom tidene, og han har spilt med navn som Dexter Gordon, Jan Garbarek, Stan Getz, Sonny Rollins, Terje Rypdal, Keith Jarrett, Tomasz Stanko og Charles Lloyd. I 1982 dannet Andersen og Christensen legendariske Masqualerosammen med de unge musikerne Nils Petter Molvær, Tore Brunborg og Jon Balke.

Carsten Dahl og Arild Andersen fant tonen en gang rett etter årtusenskiftet. Siden har de spilt sammen i en rekke konstellasjoner. Ikke minst vakte deres åpningskonsert på Vossajazz i 2012 stor begeistring hos så vel festivalpublikum som hos profesjonelle lyttere. Da hadde de også fått med seg Jon Christensen på trommer og rukket å gi ut sin første felles CD, ”Space is the Place”, med samtlige 11 spor komponert av Dahl. Også CD-en har slått an med blant annet en 6-er i Dagbladet og en 5-er i Nettavisen.

Dette er en samkjørt, samspillende og samtidig selvstendig konstellasjon av tre musikere som står så fjellstøtt og trygt hver for seg at de mer enn gjerne gir plass til sine medmusikanter eller tar føringen selv. Det skjer på en måte som garantert går hjem både hos de som gjerne låner et øre til frijazzen og hos lyttere som tenner på mer melodiske og klassiske elementer. Hos denne trioen får du begge deler og uendelig mye mer.

Besetning: Carsten Dahl – piano, Arild Andersen – bass og Jon Christensen -trommer

Lenker: http://www.carstendahl.dk/, http://www.arildandersen.com, http://no.wikipedia.org/wiki/Jon_Christensen, http://www.drummerworld.com/drummers/Jon_Christensen.html

Se Oslo Jazzfestival.no for mer informasjon.

Foto: Terje Mosnes