Cæcilie Norby – European Sisters in Jazz

Excitingly dynamic and diverse musicians celebrates women in jazz

Fredag 29. mars, kl 21.00. Dørene åpner kl 20.00 – kr 280/230

Cæcilie Norby er ikke bare blant eliten blant Skandinavias jazzsangere, men også en ledende og kritikerrost kunstner på hele den europeiske jazzscenen med en serie utgivelser på både den legendariske plateselskapet Blue Note og nå på det prestisjetunge, tyske plateselskapet ACT. Hun har gjentatte ganger presentert fantastisk og allsidig vokalmusikk – og det siste spennende inter-europeiske prosjektet er et drømmeteam av ledende kvinnelige instrumentalister, som sammen fokuserer på jazzens kvinnelige kraft og gode stemmer. Repertoaret består av spor av de mest fremtredende melodikerne de siste tiårene, som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln, Carol King, som sammen med helt nytt materiale stråler av varme, sensualitet, humor, visdom, melankoli og musikalsk historiefortelling.

Med seg på scenen har Cæcilie Norby den italienske piano-virtuosen Rita Marcotulli, som blant andre har spilt med Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham. På trommer finner vi polske Dorota Piotrowska, som er kjent for sine malende trommespill. Orkestrets bassist er tyske Lisa-Rebecca Wulff, som har turnert med Nils Landgren og Bob Mintzer. Sveitsiske Nicole Johänntgen er mesteren i hjertefølt og energisk saksofonspill. Sist, men ikke minst, den herlige trompetisten Hildegunn Øiseth, som spiller rått, vakkert og storslått, litt som naturen her hjemme!

31. januar kom platen Sisters in Jazz, vi feirer den fine musikken i kveld!

Cæcilie Norby – vokal, Nicole Johänntgen – saksofon, Hildegunn Øiseth – trompet, Rita Marcotulli – piano, Lisa-Rebecca Wulff – bass, Dorota Piotrowska – trommer