Jakob Bro/Bill Frisell/Lee Konitz/Thomas Morgan

Balladekunst til et nytt nivå

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Dansk gitarist trekker stjerner til Skandinavia

Jakob Bro, Lee Konitz, Bill Frisell og Thomas Morgan. Sammen skapte de magiske øyeblikk på Jacob Bros anerkjente og prisnominerte albumtrilogi Balladeering – Time – December Song. Nå gjester dette laget internasjonale jazzstjerner for første gang den danske komponistens hjemland, og følger opp med en turné i de nordiske landene som vi er heldige å være en del av!

De fire musikerenes karrierer taler for seg selv. Saksofonisten Lee Konitz, som med sine 87 år har vært en av de store stemmene i jazzen siden slutten av 40-tallet, hvor han og Miles Davis var til stede ved fødselen av Cool Jazz. Gitaristen Bill Frisell, som hadde sitt gjennombrudd på 80-tallet i selskap med musikere som Paul Motian og Jan Garbarek, har siden beriket utallige konserter og album med sin unike sound. Bassist Thomas Morgan er fra den yngre generasjon, med sitt melodiske og sensitive spill har ledsaget navn som John Abercrombie og Craig Taborn, og er nå i flere sammenhenger Jakob Bros faste nabo. Og Jakob Bro selv, som etter flere år som gitarist for bl.a. Paul Motian og Tomasz Stanko, fikk sitt internasjonale gjennombrudd under eget navn som gitarist, komponist og bandleder.

Jakob Bros triologi er nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2014. «En uvirkelig vakkert arbeid» og «en spesiell, magisk, forlokkende tone» er bare noen av ordene Nordisk Råd bruker i sin begrunnelse.

Med «Balladeering Tour 2015 » har du nå en unik mulighet til å høre Bro og hans favorittmusikere gjenskape trilogiens magiske øyeblikk!

Jakob Bro – gitar, Bill Frisell – gitar, Lee Konitz – sax, Thomas Morgan – bass

Første del av dokumentaren om innspillingen av Balladeering:

Hvorfor er der ikke trommer med?
Fordi Paul Motian ikke længere er iblandt os. Hele trilogien er dedikeret til ham og der er ikke andre der kan overtage hans plads i denne musik.

https:/.spotify.com/?uri=spotify:album:2tqC9iXnrczw34keiYgQs5