Brad Mehldau Trio – ekstrakonsert!

Dessverre er de to planlagte konsertene til Brad Mehldau Trio, 21. og 22. mai 2022, kansellert på grunn av helseproblemer som følge av stress og utmattelse. Mehldau trekker seg tilbake fra all turnevirksomhet, men sier at han ser frem til å komme tilbake til Oslo for å opptre i nær fremtid.

Vi jobber med å sette nye datoer for konsertene og håper på rundt mai neste år, men det vil ta noen uker å få dette på plass.

Arguably one of the best piano trios in the world

En nesten uanstendig god teknikk, kombinert med originalitet og uovertruffen musikalsk kommunikasjon innad i trioen, gjør Brad Mehldau Trio til en opplevelse langt utover det vanlige. Stjerner av dette formatet spiller vanligvis i langt større saler enn intime Victoria, men det må være noe med lufta eller det entusiastiske publikumet vårt, for nå er verdens kanskje beste pianotrio tilbake!

I år har Mehldau gitt ut plata Variations on a Melancholy Theme på oppdrag fra og featuring Orpheus Chamber Orchestra. «I imagine it as if Brahms woke up one day and had the blues,» forteller Mehldau om den musikken! Vi venter enda på ny trioplate, men i mellomtiden har vi det fint med 2018 utgivelsen Seymour reads the Constitution, en perfekt, liten godtepose av egne komposisjoner og kjente schlãgers fra den populærmusikalske kanon. Ingen kan vel som Brad Mehldau puste liv i låter du trodde du hadde hørt i hjel. Live er trioen ofte om mulig enda bedre enn på plate, og hvem vet, kanskje spiller de “Exit Music (For a Film)”? Da kjenner vi noen som i hvert fall blir fornøyd!

Brad Mehldau – piano, Larry Grenadier – bass, Jeff Ballard – trommer