Bill Frisell/Thomas Morgan

Sanger med ny puls

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270
  • Kjøp billett her!

In a duo musicians have no place to hide. Frisell and Morgan master the format like few others

Sødmefylt, svakt vibrerende gitartremolo leker over knusktørr bass, to ekspressive instrumenter spiller akkurat det som trengs for å fylle et lydhørt Village Vanguard. Det er sentimentalt, vakkert, nede, med en iboende lidenskap og kraft som få musikere kan matche. En musikalsk nakenhet, en intimitet, som de to håndterer strålende. Sånn åpner duoplata «Small Town» som videre, ikke overraskende, viser seg å være den perfekte reisemusikken i åpne, amerikanske landskap.

Frisell er tro mot sitt kall: å lete, borre, oppdage og forvalte jazzstandarder og nyklassikere, den store amerikanske sangboka og filmmusikk. Her går Frisell og Morgan til hjertet av sangen, restarter den og forvalter den nye pulsen. Vakkert og nede, ja, men ofte med humor og vidd i underspilt overskudd.

Vi møtte disse to sammen i «When You Wish Upon a Star» hos oss for to år siden, en skjellsettende opplevelse med nervepirrende god kommunikasjon. I duoform er linjene enda kortere og åpner for flere sidesprang. Gled deg til en god opplevelse, i andre!

Bill Frisell – gitar, Thomas Morgan – bass