Ben Wendel – High Heart

Nydelig band og sjelden vokalist!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Touring his his critically acclaimed new album with a stellar band!

Den kanadisk-amerikanske saksofonisten Ben Wendel har ligget i forkant av den moderne jazzscenen i nesten tjue år. På sin nyeste plate High Heart har han samlet en gruppe likesinnede, like progressive musikere: Gerald Clayton (Roy Hargrove, Ambrose Akinmusire, Kendrick Scott), Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz), Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott) og Michael Mayo (Herbie Hancock, Theo Bleckmann). Som navna i parentes forteller, de er i band med mestere som aldri slutter å utforske, og bruker denne kunnskapen til å ta det enda lenger.

Som medgründer i jazzkollektivet Kneebody var Wendel med på å modernisere fusion, til inspirasjon for grupper som Louis Cole og Snarky Puppy. Han har også samarbeidet med Victoriafavoritter som Joshua Redman og Tigran Hamasyan, samt popartister som Snoop Dogg og Prince.

Allsidigheten som kjennetegner Wendels karriere kan tydelig høres i hans spill. Han veksler uanstrengt komplekse rytmer med virtuose linjer, uten noen gang å miste melodisansen som treffer midt i hjertet. Han spiller luftig, med sylskarp teknikk og en markant signatur. Og med en ypperlig vokalist som Michael Mayo med i bandet, kommer dette til å bli en fantastisk kveld!

Michael Mayo – vokal, Ben Wendel – saksofon, Shai Maestro – rhodes, Gerald Clayton – piano, Joe Sanders – bass, Nate Wood – trommer

Foto: Shervin Lainez