AVISHAI COHEN QUARTET

Dristige instinkter

Expressive, raw beauty

Det er ingen vei utenom. Hvis du spiller jazztrompet, må du på et eller annet tidspunkt, på en eller annen måte, forholde deg til Miles Davis. Spørsmålet er bare om du skal omfavne eller ta avstand. New York-baserte Avishai Cohen kan sies å ha valgt en mellomting. Selv om Davis er et tydelig og uttalt forbilde, har Cohen en tone som trekker mer mot et klassisk ECM-uttrykk. Trompetkollega Mathias Eick kan kanskje være en naturlig sammenligning.

En annen man kunne trekt fram, er faktisk Tord Gustavsen. Avishai Cohen har noe av den samme evnen til å blande høystemt alvor med jordnære melodier. Naked Truth fra 2022 er resultatet av en årelang tenking, sårbar og hudløst vakker øyeblikkskunst improvisert fram i løpet av noen korte studiotimer av musikere som kjenner hverandre godt nok til å holde tilbake og ikke spille mer enn musikken krever.

En ny plateutgivelse er på trappene og skal være tilgjengelig i god tid før Avishai Cohen Quartet kommer til Victoria. Vi trenger noen lyspunkter i novembermørket. Det får du her.

Avishai Cohen – trompet, Yonathan Avishai – piano, Barak Mori – bass, Ziv Ravitz – trommer