Arne Vatnøy

[ekstern konsert]

  • 18 år. Dørene åpner kl 18.30
  • 170 – inkluderer CD
  • Kjøp billett her!

Konserten er i regi av ekstern arrangør. Sesongkort for jazzscenen gjelder derfor ikke.

Oslobaserte Arne Vatnøy (27) debuterte i juni 2010 med EPen ”Colour Chalk”. Med bakgrunn fra et jazzinfluert miljø på The Liverpool Institute for performing Arts (LIPA) spinner singer/songwriteren låtene rundt et moderne lydbilde påvirket av klassisk låtskrivertradisjon. 23. oktober kommer debutalbumet «Power Lines». Singlene Just Go Slowly og Your Industry har blitt spilt på både P1 og P3, og utgivelsen feires med en spektakulær releasekonsert med fullt band og strykekvartett, samt gjester.

Det er sagt at Vatnøys låter både er umiddelbart fengende og av den arten som vokser på lytteren over tid.

Inspirasjonskildene er varierte, men mange forbinder melankolien i Vatnøys musikk med den man finner hos Rufus Wainwright, Nick Drake, Jeff Buckley og Tom Waits. Arne sammenliknes også ofte med Ben Folds, da pianoet har en sentral del i lydbildet. Vatnøy kombinerer klassiske instrumenter som strykere med et til dels programmert bakteppe. Vatnøy høstet gode anmeldelser på EPen ”Colour Chalk”, blant annet skrev Oppland Arbeiderblad: «Balansen mellom det intrikate og det åpenbare eller endog selvfølgelige er stikkord for slik jeg opplever Arne Vatnøys arbeid med å formulere sin egen musikalske stil». Avisen kastet en femmer på terningen etter EP-debuten «Colour Chalk».

Etter debuten har Vatnøy gjort seg bemerket på Oslos konsertscene, både alene med pianoet og med fullt band. En showcase på et fullsatt Herr Nilsen 10. januar 2011 fikk mye omtale i media, deriblant NRK, og Vatnøy ble berømmet for sitt publikumstekke og evne til å dra lytterne med på tematikken i låtene.

Selv om Arne Vatnøy er basert i Oslo, har han slått seg opp på et relativt uvanlig musikkmarked i Øst-Europa. Etter å ha opptrådt live for 80 millioner TV-seere i Øst-Europa i 2008 har artisten bygget opp en karriere utenfor Norges grenser. Flere ganger i året holder Arne konserter i Tsjekkia, Latvia, Hviterussland og Italia. Som låtskriver har dette ført til en rekke spennende samarbeid, blant annet med produsent Carmelo la Bionda, mannen bak monsterhiten ”Vamos a la Playa” fra 1982.

Debutplata har planlagt utgivelse i oktober 2012, og singelen Just Go Slowly rusler og går nå på norske radiostasjoner.