Arild Andersen & Jojje Wadenius

To store musikere i lite format

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

A Norwegian legend meets a Swedish one!

For noen år tilbake utfordret Arild Andersen til å lage en duokonsert hos oss, og vi var rett og slett ikke forberedt på hva slags fyrverkeri vi skulle få! Fra scenen boblet to menn med historier og musikk, overskudd og kjærlighet. Egne og andres låter, fra langt tilbake til helt nye ting. Det er med stor glede vi ønsker dem velkommen tilbake.

Den svenske gitaristen Georg “Jojje” Wadenius hørte i hvert fall undertegnede først med sangen Kalles klätterträd på barne-tv, med Odd Børretzen lune fortellerstemme over. Historien begynner lenge før tv-serien fra 1975, hans eget jazzrockband Made in Sweden startet i 1968 og ledet til en rekke samarbeid, bla med Cornelis Vreeswijk. Han krysset den store sjøen og ble med i Blood, Sweat and Tears, senere Saturday Night Live Band i New York hvor han spilte for en fantastisk rekke artister. I samme periode var han en ettertraktet studiomusiker og spilte gitar for Roberta Flack, Diana Ross, Dionne Warwick, Aretha Franklin, Michael Franks, Backstreet Boys, Steely Dan og Simon and Garfunkel, for å nevne noen! Jojje har bodd i Oslo siden midten av nittitallet og har, både med sine egen jazztrio og kvartett, og i samarbeid med kjente, skandinaviske artister, satt sitt markante preg på musikklivet i nord.

Arild Andersen har en lang og mangfoldig historie i norsk musikkliv, men er en mann med blikket forover. Med en sterk melodisans i bunnen leter han etter nye lyder, nye måter å komponere på. Han har åpne ører for samtiden, for lyder rundt seg og for interessant teknologi som inspirer. Derfor spiller han med et smil, derfor er han en glede å oppleve, omslynget sin kontrabass.

På denne duokonserten skal vi få høre to store musikere som setter sitt særpreg på sanger valgt ut i fellesskap, fra to vidtrekkende karrierer.

Georg “Jojje” Wadenius – gitar, Arild Andersen – bass

Foto: Staffan Blomberg og Derek Clark

Her kan se høre en herlig blues fra øvingsrommet et par år tilbake, Facebook: https://www.facebook.com/100001683350235/videos/342449704231600/