Andreas Loven – release!

Unge jazzkometer hyller smeltedigelen Sør Afrika

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Voksen 150,- Student / A-kort / Jazzklubb 120,-
  • Kjøp billett her!

ARRANGERT AV LOSEN RECORDS

“Andreas Loven er ingeniøren som, etter tre måneder i sin første jobb, la vekk kalkulator og vernehjelm og flyttet til Sør Afrika for å spille piano.”  –  P2 Kulturnytt  20.01.15

Slik begynner den eksotiske historien om en mann som kastet seg over jazzen 24 år gammel, etter at den indre stemmen omsider trumfet fornuften. Etter mange års øving både privat og etterhvert som elev ved musikkkonservatoriet i Cape Town, debuterte Andreas 10 år senere med plata Nangijala, til strålende kritikker. Her viste Andreas at han lente seg på musikktradisjoner med røtter i Norge og Sør Afrika.

På den nye plata, District Six (Losen Records, 11.02.16) er de musikalske linjene til det Andreas kaller sine to hjem fortsatt svært tydelige. Men i motsetning til Nangijala, en duoplate dominert av kalde, nordiske steminger, slippes den sørafrikanske varmen løs på kvartettplata District Six.

«Plata er en hyllest til det en gang kreative, energirike, men fredelige samfunnet District Six, som fikk en tragisk skjebne under apartheid. Alt det fine den multikulturelle bydelen representerte, føler jeg ofte drukner litt i den dramatiske historien om beboerne som ble tvangsflyttet og husene deres jevnet med jorda. I sammenheng med 50 års minnesmarkeringen for District Six, 11.02.16, ville jeg løfte frem den varme, inkluderende energien det fortelles om, istedenfor å bare minnes bulldoserne som raserte det hele.

Sør Afrika er preget av en intens debatt om integrering og rase. Med folkevandringer til Europa og Norge har integrering havnet på dagsorden her hjemme også. Det gjør kanskje historien om District Six enda mer relevant”.

District Six er spilt inn med sørafrikanske musikere, men på Nasjonal jazzscene har Andreas Loven med seg en ny kvartett, bestående av unge, norske jazzkometer:

Andreas Loven – piano, Trygve Waldemar Fiske – bass, Andre Roligheten – sax, Hans Hulbækmo – trommer

andreasloven.com
losenrecords.com

Ekstern arrangør, men sesongkort gjelder!

https:/.spotify.com/?uri=spotify:album:4PyQmYg10qk6NlHTwbuUSZ